Individuele coaching

Individuele coaching omvat een persoonlijk/professioneel groeitraject in relatie met een ervaren coach en met een paard als partner. Je kan kiezen voor een verkennende sessie of voor een meer diepgaand traject van vier sessies. De intensiteit, de thema’s en methodiek worden op maat uitgestippeld.

Thema's waar we rond werken

  • Grenzen / verbinding / loslaten
  • Afscheid / levensdoelen / ziekte
  • Conflict / doorbreken van patronen / samenwerking / samenleven
Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching

Waarom kiezen voor een individuele coaching met paarden?

Paarden zijn kuddedieren. Daarom zijn ze extra gevoelig voor een roofdier als de mens en haar emoties, intenties, lichaamstaal en patronen. Bovendien zit verbinding en teamwork diepgeworteld in het DNA van een paard. Tegelijk zijn het sterke individuen. Deze combinatie zorgt dat ze verbonden zijn met elkaars energie en wezen en steeds als één ‘team’ doelgericht handelen.

Hierdoor houden ze ons direct en onverbloemd een spiegel voor als individu en team. Ze wijzen zwakke plekken aan, ze gaan niet mee als er geen duidelijkheid of respect is.

Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching

Wat is de meerwaarde?

Een training bij Kheiron biedt meerdere meerwaardes ten opzichte van andere ervaringsgerichte, outdoor methodieken. Het effect van paarden op het leren bij teams en leidinggevenden situeert zich op vier niveaus:

  1. Het eerste niveau is hetzelfde waarop alle outdoor methodieken werken: in de natuur een positieve of confronterende ervaring rond samenwerking en leiderschap. Vanuit de confrontatie met de natuur en spiegeling van de oefening worden samenwerkingspatronen van het team en/of persoonlijke interactie- en leiderschapspatronen heel scherp doorvoelt en kansen tot transformatie geboden.
  2. Een extra troef bij Kheiron is dat je niet je niet met ‘dode’ materie, maar met een levend natuurwezen werkt dat spiegelt en aanwijst. De feedback op de actie gebeurt niet alleen van de deelnemers en van de trainer, maar vooral vanuit het paard dat ervaren wordt als geen betrokken partij, objectief, onbevooroordeeld en niet veroordelend. Van daaruit is de feedback meer indringend en roept minder weerstand op.
  3. Als mensen even aan de slag zijn met de paarden, ook als ze geen enkele ervaring hebben, voelen ze de noodzaak van verbinding. Deze paarden vragen integratie in jezelf van rust en kracht, van overgave en begrenzing. En laat dit nu net belangrijk zijn in teams en leiderschap. De kudde en het paard als metafoor.
  4. Door de aanwezigheid van de kudde en de bijzondere interacties tussen de paarden worden beelden van goede teamwerking bewust en onbewust meegenomen. De beelden van leider merrie en leider hengst staan dan weer voorbeeld voor de integratie van mannelijk en vrouwelijk leiderschap.

Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching

Onze visie op natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap betekent voor ons leidinggeven vanuit contact en verbinding met de natuurlijke dynamieken van het leven: de ‘natuurlijke’ ontwikkeling van medewerkers, de ‘logische’ reacties op verandering, de ‘evidente’ ontwikkeling van een team, de ‘voor de hand liggende’ verwachtingen van de organisatie en de omgeving, de ‘helderheid’ van de eigen ambites en verlangens als leidinggevende.

Deze kennis is -o zo moeilijk- te verwerven vanuit onze huidige leiderschapsattitude die vooral focust op snelle winst, technische oplossingen en tips en tricks.

Het paard als natuurwezen en als archetype voor leiderschap en verbinding heeft de gave ons dichter bij dit ‘natuurlijk leiderschap’ te brengen. De oefeningen die we doen ondersteunen ons als leidinggevende in het toegankelijk maken van deze kennis en geeft helder zicht op de patronen die ons verhinderen. Daarnaast biedt het leiderschap in de kudde ons prachtige metaforen om anders te gaan kijken naar de essentie van leidinggeven.

Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching
Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching
Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching
Kheiron | Equine Assisted Learning | Individuele coaching

Boek je sessie

Klaar om jezelf te laten verwonderen, inspireren en stimuleren? Boek nu je individuele sessie!