Sinds kort biedt Argenta onder deze wervende titel een bijzonder traject aan voor al haar teams, in samenwerking met Kheiron.

Als preview maakte het HR team onder leiding van Tom Jonkers in september een eerste sessie mee.  Dankzij hun enthousiasme wordt dit nu aan alle teams in Argenta aangeboden. De titel staat voor een belangrijk thema in dit teamtraject.

De paardenfluisteraar communiceert vanuit de stilte via non-verbale signalen met het paard. Hij trilt niet mee en spiegelt niet. Hij zet grenzen en biedt ruimte, nodigt uit en geeft duidelijkheid vanuit een sterke aanwezigheid hier en nu. Het belang en de noden van het paard worden gezien en gerespecteerd.

Deze metafoor brengen we over op de teamsamenwerking: oog hebben voor elkaar en de lichaamstaal. Zorg en aandacht. Respect en ruimte. Duidelijkheid en openheid. En vooral ook stilte … De verbinding die er ontstaat in het team als men samen met het paard beweegt, drijft, het eigen pad volgt, inspireert.  Eenheid zonder woorden, tussen harten en zielen, verbonden in het nu, doorheen het paard.

Getuigenis van Tom Jonkers, Manager Rekrutering en Leren & Ontwikkelen:

In september 2018 vertrokken wij met een nieuw samengesteld team naar Wange om deel te nemen aan een workshop ‘Equine Assisted Learning’.  Een mysterieuze titel die vooral veel vragen, en ook wel wat angsten opriep. Onder de deskundige begeleiding van Phillip Van Kelst werden alle stressfactoren echter meteen weggenomen. We werden meegenomen op een reis waarin we onszelf, onze collega’s, Milagro en ons team op een andere, veel betere en diepere manier leerden kennen. De spiegel die de paarden je voorhouden is akelig correct en dwingt je om alles wat je dacht te weten over jezelf en je teamleden vanuit een ander perspectief te bekijken. En net zoals bij elke reis die de verwachtingen overtrof, denken wij nog regelmatig en met weemoed terug aan deze ingrijpende ervaring.”